Standardfrakt 79 kr - Fri frakt över 499 kr - Snabb leverans

Svart te

Det svarta teet
Svart te är den internationellt sett vanligaste typen av te och dominerande på världsmarknaden, men såklart även svenskarnas favorit. Vi verkar inte kunna få nog av det svarta guldet! Det svarta teet erhåller sin färg då man vid tillverkning låter tebladen oxidera fullt ut och den här processen resulterar i att teet får sin karakteristiska rödaktiga färg. Då teet har oxiderats under tillverkningen resluterar det i ett te med en starkare och fylligare smak kontra andra tesorter som inte har oxiderats under en lika lång tid. Smakupplevelsen blir därav kraftigare. De länder i världen som producerar den största delen av det svarta teet är Kina, Indien och Sri Lanka (Ceylon). Det svarta teet härstammar från tebusken Cameilla Sinensis.

Botanisera i svart te i lösvikt
Hos Teas i Haga hittar du svart te i spännande smakkombinationer. Tycker du om förslagsvis söta, kryddiga, fruktiga sorter eller har andra smakpreferenser garanterar vi att du hittar din favorit hos oss. Varför inte prova vår smaksatta storsäljare Teas Special med smak av röda vinbär, tranbär och jordgubbar eller rabarber med grädde de luxe, smaksatt med underbara rabarber och härlig grädde? Självklart erbjuder vi även naturella alternativ som Darjeeling, Ceylon och Assam samt ekologiskt svart te.

Assamteet kommer från regionen Assam som ligger i de nordöstra delarna av Indien. Assam är den största teproducerande delen i hela världen. Det som är karakteristiskt för ett assam te är dess kraftiga och fylliga smak; många dricker därav gärna teet som ett morgonte.

Darjeeling kommer från området Darjeeling i de nordöstra delarna av Indien. Darjeeling te ses ofta som ett av de mest exklusiva svarta teerna och det kallas av många för teernas champagne. Det som är karakteristiskt för Darjeeling te är att det nästan mer liknar ett grönt te då det under tillverkning inte oxideras lika länge som andra svarta tesorter. Detta gör att teet har en relativt len och mild smak.

Är svart te nyttigt?
Svart te innehåller flertalet olika hälsofrämjande egenskaper och nyttiga ämnen. Det innehåller exempelvis antioxidanter som kallas flavonider vilka förhindrar skadliga radikaler från att förstöra våra celler. Det svarta teet innehåller en hög dos av dessa välgörande flavonider som resulterar i att kroppen mår bra av ett kontinuerligt intag av drycken. Svart te sägs även ge dig ett starkare skelett, bättre munhälsa och mycket mer därtill!

Innehåller svart te koffein?
Då man vid framställning av svart te låter det oxidera fullt ut så inneåller det svarta teet mest koffein av alla tesorter. Om du önskar ett te med ett högt koffeininnehåll ska du välja svart te kontra exempelvis grönt te som innehåller ungefär hälften mängd koffein alternativt Rooibos som ej innehåller koffein.

Brygg en perfekt kopp svart te
Koka upp vattnet till 100 grader, dosera ca 1 matsked för en normalstor tekopp och sänk sedan ned tesilen i koppen. Låt dra i ca 5 minuter (längre dragningstid = kraftigare smak) och avnjut en härlig kopp svart te!