Standardfrakt 79 kr - Fri frakt över 499 kr - Snabb leverans

Grönt te

Det gröna teet
Det gröna teet är den äldsta av alla tesorter och kommer ursprungligen från Kina där man druckit drycken i mer än 4000 år. Vid framställning av det gröna teet låter man inte bladen oxidera vilket resulterar i ett te med mildare smak samt att tebladen bibehåller flertalet av de nyttiga ämnen som är helt naturligt förekommande. Detta resulterar i att många ser fördelarna med grönt te då det är välgörande för hela kroppen! Hos oss kan du köpa både smaksatta former av grönt te se samt naturella alternativ. Alla våra gröna teer är noga utvalda och självklart erbjuder vi även ekologiska alternativ!

Hälsofördelar med grönt te
Grönt te har under senare tid fått mycket uppmärksamhet i media för dess hälsofrämjande fördelar som fyller våra kroppar med nyttigheter. Det gröna teet innehåller väldigt mycket antioxidanter och polyfenoler som återfinns i teet har påvisat sig vara bra för både hjärta och immunförsvar. Det sägs även att Polyfenolerna skyddar kroppens DNA samt kroppens celler mot exempelvis celldöd och åldersrelaterade sjukdomar. Det sägs även att grönt te ökar ämnesomsättningen och främjar en hälsosam viktnedgång. Om du vet om att du är känslig mot koffein så är en kopp grönt te också att föredra kontra en kopp med svart te då den innehåller hälften mängd koffein. Grönt te dricks inte bara för att det är nyttigt och erbjuder många hälsofördelar utan också för dess mycket uppskattade smak!

Fyra fördelar med grönt te – Vad är grönt te bra för?

Våra gröna tesorter i lösvikt
Teas i Haga erbjuder grönt te med spännande smaksättningar så som Nogh Dhen smaksatt med sweet thai lemon lime, kokos/ ananas samt flertalet naturella alternativ. Varför inte prova vårt populära Jordgubb & Champagne med smak av somriga jordgubbar och lyxig champagne eller något av våra spännande ekologiska gröna teer som ekologisk grön lime ingefära eller ekologisk grön optimist med smak av körsbär och tranbär. Här finns någonting för alla smaker!

Brygg en perfekt kopp grönt te
Koka upp vattnet till ca 80 grader, dosera ca matsked för en normalstor tekopp och sänk sedan ned tesilen i koppen. Låt dra i ca 3 minuter och avnjut en härlig kopp grönt te!