Standardfrakt 79 kr - Fri frakt över 499 kr - Snabb leverans

Vitt te

Vitt te - Kejsarteet
Vitt te, även kallat kejsarte, har en mild smak och innehåller minst koffein av de olika tesorterna. Det vita teet görs av unga bladknoppar och bereds på ett snarlikt sätt som det gröna teet, men torkas istället direkt och oxiderar därmed inte. Vitt te producerades tills nyligen nästan uteslutande i Kina, då främst i provinsen Fujian. Varför det kallas vitt te är från de silvervita strån som finns på de fina skotten på tebusken vilket ger teet dess karakteristiska vitaktigt utseende. När det vita teet produceras görs detta oftast på ett väldigt varsamt sätt och därav behålls tebladens naturliga smak, form och arom. Till skillnad från svart te så tillåts inte tebladen oxidera under tillverksningsprocessen utan teet torkas under en längre tid på låg temperatur. Då vitt te under framställningen hanteras vatsamt så erhåller det många nyttigheter, antioxidanter och näringsämnen som finns kvar i tebladen. Vitt te är därav ett av de nytigare tesorter som du kan dricka. Smaken beskrivs som mild och behaglig!

Vitt te i flera spännande smaker
Hos Teas i Haga hittar du flera vita teer i lösvikt med spännande smaksättningar men självklart även rena alternativ. Kanske önskar du prova vårt populära vítt skimmer smaksatt smaksatt med guava, lime och apelsin eller ett rent ekologiskt alternativ i form av Ekologisk Pai Mu Tan från fujanprovinsen i Kina? Oavsett vad dina smaklökar söker är du garanterad att hitta din favorit hos oss!

Innehåller vitt te koffein?
Ja, det snabba svaret är att vitt te innehåller koffein. Allt te som härstammar från tebusken innehåller koffein oavsett vilken färg det är på teet.

Är vitt te nyttigt?
Det vita teet är en av de nyttigaste tesorterna och har generellt ett högre näringsinnehåll i jämförelse med andra testorter. Detta då det vita teet under tillverkningsproccesen inte bearbetas på samma sätt vilket resulterar i att teet behåller det mesta av näringsämnena. Vitt te innehåller mycket antioxidanter och det sägs även att det stärker immunförsvaret.

Brygg en perfekt kopp vitt te
Koka upp vattnet till 70-80 grader och sänk sedan ned tesilen i koppen. Låt dra i ca 6-7 minuter och avnjut en härlig kopp vitt te!