Standardfrakt 79 kr - Fri frakt över 499 kr - Snabb leverans

Earl Grey

Earl Grey – Ett omåttligt populärt te
Varmt välkommen att botanisera i vårt breda utbud av Earl Grey te i lösvikt. Det finns runt om i världen idag väldigt få människor som aldrig har hört talas om teet och Earl Grey är idag ett av de vanligast smaksatta teerna. Earl Grey är i grunden ett svart te med smak av bergamott vilket ger teet dess karakteristiska smak. Våra populäraste sorter är Earl Grey Premium, ett elegant te med utvecklad smak och kraftfullare bergamottkaraktär, Earl Grey Cream, en blanding av bergamott och grädde följt av Earl Grey De Luxe innehållandes välsmakande bergamott. Oavsett vad vilken typ av Earl Grey du är på jakt efter finns här någonting för alla smaker.

Vad är bergamott?
Bergamott är en citrusfrukt som odlas främst i Afrika och de södra delarna av Italien. Frukten odlas framförallt för skalets skull då man önskar utvinna en eterisk olja genom pressning. Det är den här oljan som benämns som bergamottolja. Oljan används flitigt som smaksättning i te men även för olika typer av parfymer och tobak.

Innehåller Earl Grey koffein?
Då Earl Grey i botten är ett svart te så innehåller teet i regel koffein.  

Brygg en perfekt kopp Earl Grey
Koka upp vatten till 100 gradet och häll vattnet i din favoritkopp. Dosera önskad mängd te och sänk sedan ned tesilen i vattnet och låt dra i ca 5 minuter. Låt svalna och avnjut en delikat kopp Earl Grey!