Standardfrakt 79 kr - Fri frakt över 499 kr - Snabb leverans

Rooibos - Rött Te

Rooibos vilket ibland kallas rött te är ett koffeinfritt örtte som har en kvastliknande form som härstammar från Sydafrika. Rooibos är egentligen inte ett te utan kommer från en buske som heter Aspalathus Linearis och inte från den vanliga tebusken som andra tesorter härstammar från. Till skillnad från andra tesorter innehåller det röda teet inget koffein och kan därav med fördel drickas på kvällen. Vi på Teas i Haga erbjuder både rena Rooibos teer i lösvikt så som Ekologisk Rooibos Superior samt smaksatta alternativ så som Rooibos Blåbär, Lingon & Youghurt, Rooibos Cocomilk smaksatt med kokosnöt och mjölk eller Rooibos Granna Päron innehållandes bl.a. päron, granatäpple, gojibär och dragonfrukt. Varmt välkommen att hitta din Rooibos-favorit! Hur får Rooibos sin röda färg?
Rooibos får sin röda färg av att man i tillverkningsprocessen låter löven fermenteras. Ordet Rooibos kommer från ett av Sydafrikas inhemska språk och betyder röd buske. Det finns även en variant av Rooibos som kallas grön Rooibos, Greenbos. Skillnaden är att det gröna rooibos teet inte är fermenterat och därav inte erhåller den röda karateristiska färgen.

Brygg en perfekt kopp Rooibos i lösvikt
Koka upp vatten till 100 grader och häll vattnet i koppen. Dosera ca 1 tesked för en normalstor tekopp och sänk sedan ner tesilen i vattnet. Rooibos teet ska dra i ca 5 minuter. Låt svalna och avnjut en perfekt kopp Rooibos!